Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Kwartelboutjes met gekarameliseerde nectarine en Gewürztraminer

Aantal personen: 6

Ingrediënten

6 grote kwartels
1 dl notenolie
6 verse nectarines
20 gr boter
vanillesuiker
10 takjes verse tijm

Voor de saus:
2 dl gevogeltefond
2 dl runderfond
6 dl Gewürztraminer
1 eetlepel honing
8 takjes tijm
1 vanillestokje
100 gr ijskoude boter

Bereiden


Fileer de kwartels zo dat één kant van het borstvlees aan
het boutje blijft zitten.
Bak de boutjes om en om in de notenolie en laat ze afkoelen.
Halveer de nectarines, verwijder de pit en snijd er mooie partjes van.
Smelt de boter in een pan, meng er wat vanillesuiker door en karameliseer
de partjes nectarine goudbruin.

Saus:
Voeg alle ingrediënten, behalve de boter, bij elkaar en kook het
geheel tot 1/4 in.
Passeer de saus en monteer hem met de ijskoude boter.

Serveren:
Leg in het midden van de borden een mooie waaier van de nectarinepartjes
en leg de kwartelboutjes hierop.
Bestrooi ze met wat zout en versgemalen peper en zet de borden 3 minuten
in een op 250°C voorverwarmde oven.
Haal de borden uit de oven en lepel de saus rondom op de spiegel van het
bord.
Garneer met wat tijmbloempjes.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Kwarteltjes met truffelpâté
Konijn met kruiden
Waterzooi van parelhoen
Konijn in hollandse mosterdsaus
Hertenrugfilet met een korstje van jeverbessen

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes